dijous, 26 de novembre del 2009

Visible Body

En què consisteix?
És una web que permet conèixer les diferents parts del cos de manera visual i estructurada
Com funciona?
Permet visualitzar tots els sistemes i parts del cos humà (esquelet, sistema nervios, musculs, sistema endocrí i sistema cardiovascular)
Com s'hi accedeix?
Es pot adquirir una demostració de prova en la que només es pot explorar el cap, per poder explorar tot el cos es té que adquirir el programa complert que costa 14 euros.
Tant per la demostració com per al programa complert, és necessari instal.lar-se un programa complementari que trobarem a la mateixa pàgina.

dilluns, 23 de novembre del 2009

dilluns, 16 de novembre del 2009

Tòpics i estereotips

tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules
És cert que una imatge ajuda a entendre allò que es vol explicar, però sens dubte es necessita una informació addicional a part de la imatge per fer entendre correctament que es vol dir d'aquella imatge i no caure en interpretacions errònies.
tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu

Diriem que aquest tòpic és cert a mitges , ja que és segons el receptor que estigui davant la televisió si direm que es passiu o actiu. Jo mateix no em considero passiu perquè jo selecciono el que vull veure i no m'empasso les coses perquè si , sinó que hi reflexiono i intento mirar una mica més enllà , com he dit abans no tothom fa de la mateixa manera.
tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència

Aquest tòpic està relacionat amb l'anterior ja que s'ha de saber separar el que és ficció i el que és realitat. Evidentment això depen del públic que consumeixi aquest tipus de programació i la interpretació que en faci.
tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"

Estic molt d'acord amb aquest tòpic, però també considero que això només li succeix a la gent que mira la televisió i s'empapa de tot el que hi surt. Les persones que es mostren més crítiques i que van més enllà de la cultura televisiva (de molt baixa qualitat, sobretot la que genera modes), troben els seus referents en altres ambients.
tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat

Si, la televisió es una finestra oberta a la realitat , però nomes a aquella part de la realitat que li interessa, perquè no podem oblidar que totes les cadenes estan manipulades o bé per empreses privades (que tenen uns interessos evidentment) o bé les públiques que aleshores estarien manipulades pels interessos del govern i és segur que hi han coses que el govern no vol que el poble sàpiga.
tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències

Els informatius introdueixen dins la normalitat del dia a dia imatges i noticies cruentes de guerra , fam i altres desgràcies. A més de explicar-ho de forma estadística (amb nombres, etc) s'ens una cosa habitual i ja no ens sorpren.

diumenge, 15 de novembre del 2009

Ànalisi d'anunci de NIKE


He escollit aquest anunci perquè des de la primera vegada que el vaig veure em va impactar moltíssim, tant per les imatges com per la encertada selecció de la música que fa que el anunci agafi significat.
En principi l'anunci jo crec que està dirigit a esportistes aficionats i a gent habitual i corrent. En l'anunci s'utilitzen imatges i situacions d' autosuperació inmenses , com ara un parell de sequències de Lance Armstrong durant el càncer i després de la malaltia i la imatge del final que surt un atleta corrent amb unes cames ortopèdiques especials , que el què pretenen és remarcar aquest eslògan de Nike que diu "Just do it" ( puedes hacerlo).
Si veiem que just al principi del video ens diu que "tot el que necessitem ho portem a dins" ens preguntarem , i perquè vull aleshores una samarreta o unes sabatilles Nike??
Simplement jo crec que el que volen els publicistes d'aquesta marca amb aquest anunci és impactar i conmoure amb el bombardeig d' imatges d'autosuperació i emocions humanes que afloren de l'esforç fent esport i portant el cos humà al límit , per tant com a conclusió és un anunci que pretén que la gent faci més esport i per consequència compri els seus productes.

Recitació d'un poema 6/11/09

CAL QUE NEIXIN FLORS A CADA INSTANT Lluis Llach

Fe no és esperar,fe no és somniar
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.
Fe és un cop de falç,fe és donar la mà.
La fe no és viure d'un record passat.

No esperem el blatsense haver sembrat,
no esperem que l'arbre doni fruits sense podar-lo;
l'hem de treballar,l'hem d'anar a regar,
encara que l'ossada ens faci mal.

No somnien passats que el vent s'ha emportat.
Una flor d'avui es marceix just a l'endemà.
Cal que neixin flors a cada instant.

Fe no és esperar...

Enterrem la nit,enterrem la por.
Apartem els núvols que ens amaguen la claror.
Hem de veure-hi clar,el camí és llarg
i ja no tenim temps d'equivocar-nos.

Cal anar endavant
sense perdre el pas.
Cal regar la terra amb la suor del dur treball.
Cal que neixin flors a cada instant.

divendres, 13 de novembre del 2009

dijous, 12 de novembre del 2009

dilluns, 9 de novembre del 2009

divendres, 6 de novembre del 2009

revista d'educació

Títol: Suports revista catalana d'educació inclusiva
Periodicitat: per estacions de l'any
Preu: ?
Data d'inici: ?
Col.laboradors: Universitat de Manchester, Barcelona, Illes Balears, Autònoma de Madrid, Ramon Llull , Hastings college, Associació AMPANS.
Publicitat: no en té
Seccions:
- Editorial
- Tema monogràfic
- Artícles
- clàssics
- Aplicacions
- Resenyes de llibres
Pàgines: 78
A qui es dirigeix? A educadors
Distribució: EUMO editorial/ universitat de Vic c/ de Perot rocaguinarda, 17
Imatges: Té grafics en blanc i negre

dijous, 5 de novembre del 2009

COED

Descripció:
La classe de divendres va començar amb la lectura d’una poesia per part de David Cortés. Tot seguit vam lliurar el treball del resum del llibre: Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.A continuació i degut a una pregunta realitzada en una sessió anterior, ens van donar la diferència entre conte i rondalla.
Definim conte com: Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
I definim rondalla com: Narració breu de caràcter fantàstic, llegendari o amb elements reals, destinada especialment a l'entreteniment dels infants.
Com podem llegir ambdues definicions són bastant semblants, ja que tots dos tenen com objectiu principal entretenir.Vam realitzar la lectura d’un article d’Albert Om,Coses meves era el títol i tenia un to humorístic ja que parlava de llegendes urbanes falses. Per acabar es va realitzar la lectura d’un text de Jesús Tusón de nom.
Reflexió:
Jo crec que la llengua té dos parts molt importants:
La primera és que ens permet comunicar-nos i la segona , que té una tradició i una cultura darrere d'aquesta.Per tant hem de respectar cada llengua per petita que sigui, ja que cada una d'elles té una importància i una cultura úniques.
Per altra banda pel que fa a la comunicació jo crec que la llengua es principalment per comunicar-se i sovint hi ha problemes i discusions per gent que s'entesta a no parlar una llengua encara que la conegui. Per tant 2 conclusions utilitzem la llengua adient per tal que ens entenguem i la segona conclusió, que si no sé una llengua oficial dins un estat em tinc que esforçar per aprendre-la.
Aprofundiment:
Una llengua o idioma és un sistema de comunicació (verbal o signal) propi d'una comunitat humana. Tot i que sovint s'empren erròniament com a sinònims, no és el mateix una llengua o idioma que el llenguatge, la capacitat humana general.
Tota llengua intenta representar el món mitjançant les paraules i la seva combinació en frases. Les regles de combinació, la formació de nous mots i el que ells signifiquen, són l'objecte d'estudi de la lingüística. Les llengües naturals, a diferència de les artificials o llenguatges formals, presenten sovint ambigüitats, ja que reflecteixen la manera de veure el món d'un grup de parlants.
No hi ha cap definició acceptada universalment per decidir què és una llengua i què no ho és (i és una variant o dialecte). És per això que la taxonomia de les llengües és sovint conflictiva i polèmica. Alguns exemples són: danès i noruec; gallec i portuguès; o fins i tot alguns parlars èuscars (roncalès) que algunes escoles afirmen que no pertanyen al basc. En el cas de la diferenciació del valencià i el català la polèmica tan sols existeix a nivell polític, car tota la comunitat científica està convençuda que és una mateixa llengua. Aquestes polèmiques sovint tenen l'origen en la identificació de llengua i sentiment nacional o en la intercomprensió entre parlants.
En total hi ha unes 6000 llengües diferents, però es calcula que prop de la meitat desapareixerà durant el segle XXI, per la manca de transmissió generacional i pressió política d'altres idiomes. La disciplina que estudia las llengües és la lingüística.

diumenge, 1 de novembre del 2009

Qui ets tu??


Aquest noi de la Seu d'Urgell , va ser un dels que hi havia dins del grup de nois que ens vam juntar a principi de curs, i ràpidament vam portar-nos bé ja què és una persona oberta ,una mica tímida, però que es molt respectuosa amb els demés.

Ell té el cabell curt i castany i a vegades porta barba de tres dies,fa 1'82 d'alçada , té els ulls marrons i un accent català bastant occidental degut al seu orígen. A hores d'ara tots sabreu que estic parlant de l'Esteve Clop.

Les seves aficions són esports com ara la bicicleta tot terreny, l'esquí i el trakin.

A més li interessa la música ja què ha tocat la gralla en audicions davant de públic i d'alumnes del centre on estudiava, encara que actualment fa temps que no toca aquest instrument perquè molesta molt als veins, apart d'això l'estil de música que li agrada és el pop , el rock i el ska.

Actualment ,viu en un pis de lloguer compartit amb altres companys seus. Ara mateix no està treballant , per tant aprofita el temps lliure de la tarda per estudiar i per visitar parts de Barcelona que encara no coneix. Una part de Barcelona que li agrada molt és la Rambla i el casc antic per la vida i el moviment que hi ha.

Per altra banda , si hi ha cap dia que veniu a les 8:00 hores a la universitat sabeu que podreu trobar el Esteve, perquè gairebé sempre és el primer en arribar-hi.

Un fet que m'agradaria remarcar i que crec què és bastant significatiu en la vida de l'Esteve és la senyal que té al braç dret , provocada a causa d'una intervenció que li van fer per extreure-li un tumor. Ell ens va explicar a seminari que a causa d'aquesta intervenció va faltar molt temps a classe i a sobre, quan va tornar no va poder escriure amb la mà dreta i va tenir que aprendre amb la mà esquerra. Va recordar el suport que li van donar tots els companys per què ell pogués arribar al nivell de la classe, i que al final li va quedar una experiència de superació personal de la qual se'n va sortir

COED Debat

Descripció:
Amb la intenció de mostrar-nos com s'havia de organitzar i estructurar un grup de debat i un duel entre dos grups per a un treball proper de classe, vam visionar una final de la lliga de debats entre la universitat de Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.
Vam poguer veure com en cada grup hi ha dos oradors i dos membres que formulen preguntes als oradors del equip rival a més d'un membre que fa de suport .
Reflexió:
La preparació que portaven a cap cadacún dels equips era molt el.laborada ja que argumentaven el seu discurs amb moltes dades i gràfics cosa que hem vist en el llibre de "Com parlar bé en públic" i utilitzaven moltes altres tècniques vistes en aquest mateix llibre.
Aprofundiment:
Aquesta informació està extreta de la web: http://www.vives.org/lligadedebat/, on podem trobar informació sobre el funcionament de la Lliga de Debat Universitari.
Què és la Lliga de Debat Universitari?
Una competició en la qual, durant quatre dies, diferents equips d'estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat.Els equips han d'estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d'un capità.
Com es desenvolupa la Lliga?
Un mes abans del començament de la competició es fa públic el tema del debat. Els equips no coneixen quina posició han de defensar, a favor o en contra, fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s'ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible.
Bases, reglament, manual de participació i sistema de competició
VI Lliga de Debat Universitari

Seminari 30/10/09

En aquesta classe de seminari la Anna i la Norma han volgut proposar un debat sobre la notícia que diu que volen canviar el nom de les festes de Nadal i Setmana Santa per "vacances d'hivern i vacances de primavera". La Anna s'ha posicionat a favor de canviar el nom i la Norma en contra.
Majoritariament la opinió que s'ha donat és la de mantenir el nom de festes de Nadal i Setmana Santa.
Personalment, jo també soc de la opinió de mantenir el nom de les festes, pel motiu de que per cultura penso que no hem de canviar el nom ja que nosaltres pertanyem a cultura que ve de la religió cristiana , i encara que jo no soc gens religiós, tinc unes costums i un calendari habituat a la tradició d'aquesta cultura .
Ultimament veig que es perd el temps canviant els noms a coses que ja tenen un nom de tota la vida i simplement es vol canviar per no ferir a segons quines persones o col.lectius , i que moltes vegades es converteix en ridícul. M'agradaria que els polítics i les administracions es deixessin de lluites estúpides entre sectors determinats i es preocupessin de problemes reals com la vivenda o la pobresa de la gent de aquí.