tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules
És cert que una imatge ajuda a entendre allò que es vol explicar, però sens dubte es necessita una informació addicional a part de la imatge per fer entendre correctament que es vol dir d'aquella imatge i no caure en interpretacions errònies.
tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu
Diriem que aquest tòpic és cert a mitges , ja que és segons el receptor que estigui davant la televisió si direm que es passiu o actiu. Jo mateix no em considero passiu perquè jo selecciono el que vull veure i no m'empasso les coses perquè si , sinó que hi reflexiono i intento mirar una mica més enllà , com he dit abans no tothom fa de la mateixa manera.
tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència
Aquest tòpic està relacionat amb l'anterior ja que s'ha de saber separar el que és ficció i el que és realitat. Evidentment això depen del públic que consumeixi aquest tipus de programació i la interpretació que en faci.
tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"
Estic molt d'acord amb aquest tòpic, però també considero que això només li succeix a la gent que mira la televisió i s'empapa de tot el que hi surt. Les persones que es mostren més crítiques i que van més enllà de la cultura televisiva (de molt baixa qualitat, sobretot la que genera modes), troben els seus referents en altres ambients.
tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat
Si, la televisió es una finestra oberta a la realitat , però nomes a aquella part de la realitat que li interessa, perquè no podem oblidar que totes les cadenes estan manipulades o bé per empreses privades (que tenen uns interessos evidentment) o bé les públiques que aleshores estarien manipulades pels interessos del govern i és segur que hi han coses que el govern no vol que el poble sàpiga.
tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències
Els informatius introdueixen dins la normalitat del dia a dia imatges i noticies cruentes de guerra , fam i altres desgràcies. A més de explicar-ho de forma estadística (amb nombres, etc) s'ens una cosa habitual i ja no ens sorpren.
FELIÇ ANY NOU!!!!!!
Fa 14 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada