diumenge, 1 de novembre del 2009

COED Debat

Descripció:
Amb la intenció de mostrar-nos com s'havia de organitzar i estructurar un grup de debat i un duel entre dos grups per a un treball proper de classe, vam visionar una final de la lliga de debats entre la universitat de Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.
Vam poguer veure com en cada grup hi ha dos oradors i dos membres que formulen preguntes als oradors del equip rival a més d'un membre que fa de suport .
Reflexió:
La preparació que portaven a cap cadacún dels equips era molt el.laborada ja que argumentaven el seu discurs amb moltes dades i gràfics cosa que hem vist en el llibre de "Com parlar bé en públic" i utilitzaven moltes altres tècniques vistes en aquest mateix llibre.
Aprofundiment:
Aquesta informació està extreta de la web: http://www.vives.org/lligadedebat/, on podem trobar informació sobre el funcionament de la Lliga de Debat Universitari.
Què és la Lliga de Debat Universitari?
Una competició en la qual, durant quatre dies, diferents equips d'estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat.Els equips han d'estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d'un capità.
Com es desenvolupa la Lliga?
Un mes abans del començament de la competició es fa públic el tema del debat. Els equips no coneixen quina posició han de defensar, a favor o en contra, fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s'ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible.
Bases, reglament, manual de participació i sistema de competició
VI Lliga de Debat Universitari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada