diumenge, 27 de desembre del 2009

Diari de seminari

En aquesta sessió el Oscar i el Pere Mussoll van presentar la seva notícia sobre l'actualitat educativa en que van desenvolupar la notícia sobre la retirada de les creus i símbols religiosos a les aules italianes.
La notícia parlava d'una dona d'orígen finlandès que havia denunciat l'escola dels seus fills per tenir simbols religiosos a les aules i atenint-se al fet de que es un pais laic el Tribunal Superior Europeu d 'Estrasburg ha donat la raó a aquesta dona.
Aquesta notícia va desenvolupar moltes reaccions en el mateix pais , tal com la reacció de l' esglèsia i del govern italià que es contraposaven clarament a la decisió presa pel Tribunal Europeu.
En altres paisos com Polònia i Espanya tambè van haver-hi repercussions a causa d'aquest fet.
Personalment, crec que encara que tots nosaltres venim de una tradició i una cultura cristiana com n'és la mostra el nostre calendari , les nostres festivitats , etc, no podem oblidar que el nostre estat es laic i per tant vol dir que la religió és té que practicar en la intimitat de cadascú.
El fet de tenir un simbol religiós en un lloc públic i a més , una escola, sembla com si la ensenyança que és volgues donar fos lligada a la religió i evidentment aquesta dona té tot el dret a queixar-se perque se suposa que si està en una escola pública no té perquè ser educat en el cristianisme.
Una queixa que m'ha impressionat és la del papa que diu que es de cecs allunyar la religió de l'educació ja que són dues coses que tenen que anar lligades.
Primer de tot penso que pots lligar la educació a la religió SI TU VOLS i en segon lloc que penso que la religió no fomenta ni l'esperit crític ni la individualització ni la potenciació de la persona com a èsser ùnic que crec que són coses bàsiques per al desenvolupament de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada