dijous, 3 de desembre del 2009

Visita Dolors Monserdà Santapau

El Ceip Dolors Monserdà-Santapau és una escola pública/concertada d'educació infantil i primària (de 3 a 12 anys) laica i catalana.
És de dues línies i consta de l'edifici de parvulari amb 6 aules de parvulari, de P3 a P5 ( el qual ja ens van comentar el problema que hi havien mases escales per als de parvulari, ja que l'ideal és que estigui tot en una mateixa planta) i l'edifici de primaria amb 13 aules de primària de 1r fins a 6è (actualment hi ha 3 aules de 4t.)
L'horari lectiu d'aquest curs és de 8:45 del matí a 13:00 del migdia i de 3 a 16:45 de la tarda.
El Projecte Educatiu defineix l'escola com una entitat que es posiciona en relació amb els valors democràtics, respectuosa amb el medi ambient, oberta al coneixement .
Les activitats es realitzen en un marc de tolerància i respecte, i no són mai discriminatòries ni per raó de sexe, ni en funció de l'entorn social i cultural dels alumnes.
L'escola vol educar en el respecte, la solidaritat, la responsabilitat, l'autonomia, la tolerància, la diferència, la sociabilitat, la cooperació, l'empatia, les emocions, i en molts d'altres valors.
En el saber i el saber fer, respectant els diferents ritmes d'aprenentatge i la diversitat cultural de l'alumnat, de les famílies i del professorat.
Amb la finalitat d' aconseguir la formació integral dels alumnes.L'adquisició de les competències bàsiques de les etapes d'educació infantil i primària.Els hàbits intel·lectuals i de treball.Ciutadans compromesos, reflexius, crítics i responsables en el present i el futur.
Per tant veurem que aquesta escola potencia la individualitat del nen.
Els alumnes d'aquesta escola solen ser fills de famílies de classe mitjà -alta.

En la seva web he pogut trobar informació sobre els seus projectes d'escola

Projectes de l'escola

A través dels següents projectes pedagògics l'escola s'obre cap el coneixement de diferents realitats i cultures, intercanvia experiències pedagògiques, participa en projectes de cooperació, treballa en la millora del medi ambient i sostenibilitat i incorpora les TIC (noves tecnologies i mitjans audio-visuals).- Pla d'Autonomia de Centre (PAC)Aquest projecte, aprovat pel Departament d'Educació, pretén confegir en una línia d'escola els diferents projectes engegats, per tal d'aconseguir que l'alumnat al final de la seva escolaritat s'hagi format com a persona i hagi assolit les competències bàsiques necessàries per incorporar-se a les següents etapes educatives.A més ,aquest projecte comportarà uns recursos econòmics i de personal pel centre.
- Projecte de llengües estrangeresAquest projecte pretén aconseguir que les llengües que es treballen a l'escola tinguin un ús i una intenció comunicativa i d'Ensenyament - aprenentatge. Es comença la llengua anglesa a partir de P4 dins de l'horari lectiu. Està previst que a partir del proper curs es comenci algun aspecte d'alguna àrea a primària en llengua anglesa. Cada classe des de 3r fins a 6è té una hora setmanal de conversa amb una mestra nadiva. - Projecte de filosofiaAquest projecte s'inicia a educació infantil i es continua treballant a primària. Té com a principal objectiu desenvolupar la capacitat de pensar i ampliar l'esperit crític.
- Atenció a la diversitat - Escolaritat compartidaL'escola acull a temps parcial alumnes amb necessitats educatives greus i permanents procedents de centre específics d'educació especial de la nostra zona educativa.Des del curs 2007/2008 es va dotar a l'escola d'una USEE (Unitat de suport a l'Educació Especial) Per aquest motiu la plantilla s'ha ampliat amb una mestra més d'Educació Especial i una educadora d'Educació Especial.
- Escola associada a la UNESCOL'escola forma part d'una xarxa internacional de relacions amb escoles d'arreu del món, amb la finalitat de treballar l'educació per la pau, els drets humans, el respecte al medi ambient i la interculturalitat.
- Puntedu. BibliotecaAquest projecte pretén potenciar l'afició a la lectura de l'alumnat i dinamitzar l'ús de la biblioteca escolar per part de tota la comunitat educativa. També pretén informatitzar-la i convertir-la en mediateca.
- Projecte de medi ambient i sostenibilitat. Escola Verda i Agenda 21.Aquest projecte promou accions concretes de millora en relació al medi ambient i sostenibilitat en el nostre entorn immediat.

ENLLAÇ AMB ELS CENTRES DELS COMPANYS DE SEMINARI:
Norma - Judit - Esteve - Carles - Alba - Sara - Mar - Anna - Núria - Pere - Lorena - Marc - Elena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada