dimecres, 2 de desembre del 2009

Metàfores de Crook

Charles Crook, va plantejar quatre metàfores per explicar l'us de la tecnologia que hi podiem aplicar en l'aprenentatge. Aquestes metàfores són:

LA METÀFORA TUTORIAL: L'ORDINADOR COM A TUTOR
En aquest programa és pot veure com el ordinador pot realitzar alguns aspectes de la relació entre professor -alumne ja que durant el programa el ordinador mostra al alumne els continguts , l'alumne mostra que ha après i el ordinador avalua els seus coneixements .
Un exemple seria l'activitat d' Utillatge Químic.
LA METÀFORA DE LA CONSTRUCCIÓ: L'ORDINADOR COM A ALUMNE
Aquesta metàfora vol dir que l'alumne és el que decideix que ha de realitzar el ordinador i per tant veurem que el alumne ha de pensar per ell mateix per arribar a la solució alhora que també permet un ritme d'aprenentatge més individual.
L'activitat realitzada a classe va ser: winLOGO
LA METÀFORA DEL LABORATORI: L'ORDINADOR COM A SIMULADOR
En aquesta metàfora també és l'alumne qui controla les ordres que dóna l'ordinador, amb la diferència que hi han menys opcions possibles pe rresoldre els problemes.
La pràctica realitzada va ser amb el programa: Crayon Physics
LA METÀFORA DE LA CAIXA D'EINES: L'ORDINADOR COM A EINA
Aquesta metàfora es refereix a treure profit dels avantatges que podem obtenir del ordinador com a eina per corregir els nostres errors i fer autoavaluació.
La pràctica que vam fer a classe va ser fer un dictat al word i seguidament, canviar-nos d'ordinador i corregir les faltes dels demés.
Seguidament vam veure les faltes que ens havien corregit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada